Δώρο ένα φυτό της επιλογής μας σε κάθε παραγγελία

Τηλ. Παραγγελίες: 23820 22 220

Εναλλαγή Πλοήγησης

Η ποιότητα και η όψη των φυτών που αγοράζετε.

Πως παραλαμβάνετε τις τριανταφυλλιές σας

 

 

Γυμνόριζες Τριανταφυλλιές

 

                                  

 

Περίοδος Διάθεσης: τέλος Οκτωβρίου έως και 15 Απριλίου. Ένα μεγάλο μέρος των τριανταφυλλιών που διακινούμε είναι «γυμνόριζες» με τις ρίζες «ελεύθερες» χωρίς χώμα. Έχουν ηλικία 2 ετών. Φέρουν 2-3 ή και περισσότερα ισχυρά κλαδιά που ξεκινούν από τον κόμβο του εμβολίου ή και ως 10 εκατοστά πάνω από αυτόν. Οι ρίζες τους επίσης φέρουν πολλές διακλαδώσεις και πολλά λεπτά ριζίδια.

Όλες οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές διακινούνται σε χαρτοκιβώτια και μέσα σε νάιλον σακούλες για να διατηρούν με ασφάλεια την υγρασία τους. Πρέπει να παραμείνουν στην αρχική τους συσκευασία, καλά κλειστές μέσα στη νάιλον σακούλα σ’ ένα κρύο και σκιερό μέρος ή σε κάποιο οικιακό ψυγείο όπου η θερμοκρασία είναι πάνω από το μηδέν. Έτσι μπορούν να περιμένουν ως και 20 μέρες.

 

 

Τριανταφυλλιές φυτεμένες σε μπάλα τύρφης με βιοδιασπώμενο δίχτυ

            

                     

 

Περίοδος Διάθεσης: τέλος Οκτωβρίου έως τέλος Απριλίου. Είναι φυτεμένες σε υγρή τύρφη (μπάλα) που συγκρατείται με βιοδιασπώμενο δίχτυ. Η μπάλα προστατεύεται από πλαστική σακούλα για να μη χάσει την υγρασία της κι έτσι η τριανταφυλλιά μπορεί να μείνει αφύτευτη ως και 1 μήνα (κατά την κρύα περίοδο του έτους) έξω από το κιβώτιο στην ύπαιθρο χωρίς να χρειάζεται πότισμα. Συνεχίζει να αναπτύσσεται και σχηματίζει νέες ρίζες και βλαστούς εφόσον βγει από το κιβώτιο της αποστολής και τοποθετηθεί όρθια σε φωτεινό μέρος, πχ στο μπαλκόνι.

Φυτεύονται πάντα με το δίχτυ το οποίο διασπάται στο έδαφος χωρίς να αφήσει υπολείμματα. Οι τριανταφυλλιές σ’ αυτή τη μορφή είναι ευκολότερες στη φύτευση και η επιτυχία τους είναι πιο σίγουρη ιδίως στις όψιμες φυτεύσεις δηλαδή μετά τα μέσα Μαρτίου. Είναι ιδανικές για τους πελάτες μας που ξεκινούν την ενασχόληση με την κηπουρική και τους λείπει η εμπειρία. Προτιμήστε να παραγγείλετε τις τριανταφυλλιές σας σ ’αυτή τη μορφή αν η άμεση φύτευση είναι αδύνατη (π.χ. λασπωμένο έδαφος ή στενά χρονικά περιθώρια). Μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμη και μόνο ένα μέρος, από τις τριανταφυλλιές της παραγγελίας σας σε μπάλα τύρφης. Η τιμή τους είναι κατά 0,50 ΕΥΡΩ υψηλότερη από την αντίστοιχη γυμνόριζη τριανταφυλλιά. Όλες οι τριανταφυλλιές σε μπάλα τύρφης με βιοδιασπώμενο δίχτυ διακινούνται σε ασφαλή χαρτοκιβώτια.

 

 

Τριανταφυλλιές με ανεπτυγμένους βλαστούς και ρίζες φυτεμένες σε τετράγωνη γλάστρα 2 λίτρων

 

 

 

Περίοδος Διάθεσης: από 15 Απριλίου και έως και τον Σεπτέμβριο. Έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που περιγράφονται για τις τριανταφυλλιές σε μπάλα τύρφης παραπάνω και διατίθενται μόνο στο διάστημα από 15 Απριλίου ως και τον Σεπτέμβριο. Είναι ιδανικές για όψιμες καλοκαιρινές φυτεύσεις.

Οι τριανταφυλλιές αναπτύσσονται γρήγορα και ανθίζουν μέσα στο καλοκαίρι. Η γλάστρα μπαίνει σε πλαστική σακούλα για να προστατέψει τη ρίζα κατά την μεταφορά. Αν οι τριανταφυλλιές που παραλαμβάνετε πρόκειται να παραμείνουν αφύτευτες για πάνω από 2-3 μέρες είναι καλό να τις βγάλετε από τις σακούλες και να τις βάλετε σε ηλιόλουστο μέρος. Πρέπει να ποτίζονται τακτικά εφόσον δεν βρέχει και καθημερινά αν ο καιρός είναι ζεστός. Το χώμα γύρω από τις ρίζες συγκρατείται από το βιοδιασπώμενο δίχτυ κι έτσι η μπάλα της τύρφης παραμένει συμπαγής μετά την αφαίρεση της γλάστρας . Φυτεύονται εύκολα όπως και οι τριανταφυλλιές σε μπάλα τύρφης με βιοδιασπώμενο δίχτυ, απλά δώστε ένα ξερό χτύπημα στη γλάστρα κρατώντας την ανάποδα ώστε να βγει η μπάλα χωρίς να σπάσει. Οι τριανταφυλλιές σε τετράγωνη γλάστρα 2 λίτρων διακινούνται με πλήρη ασφάλεια σε ξύλινα κιβώτια.

 

Για διευκρινίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2382 022220 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 ΕΕΤ) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].