Δώρο ένα φυτό της επιλογής μας σε κάθε παραγγελία

Τηλ. Παραγγελίες: 23820 22 220

Εναλλαγή Πλοήγησης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 
Στη μέση του κάμπου των Γιαννιτσών βρίσκεται ο μεγαλύτερος παραγωγός τριανταφυλλιών για κήπους στην Ελλάδα, τα φυτώρια Αβράμη. 
 
 
 
 
 
 
 
Η ιστορία μας ξεκινάει γύρω στο 1950 όταν ο Πάνος Αβράμης καλλιεργεί για πρώτη φορά διάφορες ποικιλίες τριανταφυλλιάς με πρωτοποριακές μεθόδους για εκείνη την εποχή.

Ο Πάνος Αβράμης μεταφέρει τις τριανταφυλλιές το 1960

Ο Πάνος Αβράμης στο φυτώριο το 1960

Πραγματοποιεί αποστολές φυτών σε όλη την Ελλάδα και τυπώνει τον πρώτο έντυπο κατάλογο το 1960 με περίπου 100 διαφορετικές ποικιλίες τριανταφυλλιών.
Σήμερα έπειτα από τρείς γενιές τα φυτώρια Αβράμη παράγουν πάνω από 300 ποικιλίες τριανταφυλλιάς με συνολικό αριθμό φυτών γύρω στις 600.000 τριανταφυλλιές κάθε χρόνο και άνω των 100 ειδών και ποικιλιών από καλλωπιστικούς και ανθοφόρους θάμνους. Χρησιμοποιούμε μεθόδους παραγωγής και διακίνησης από τις πιο εξελιγμένες και δίκαια θεωρούμαστε από τα καλύτερα φυτώρια στην Ευρώπη τόσο για την ποιότητα των φυτών μας, όσο και για την μεγάλη και πλήρη γκάμα των ποικιλιών μας.
 

Ο Άκης και ο Νίκος Αβράμης στο φυτώριο το 1983

Ευαγγελία Αβράμη

Πάνος Αβράμης

Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν πειραματικούς αγρούς, θερμοκήπια, ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης φυτών, συσκευαστήρια, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους, μηχανοστάσια, αντλιοστάσια και μηχανουργεία επισκευών των γεωργικών μηχανημάτων. Στα φυτώριά μας επίσης διαθέτουμε εργαστήριο ιστοκαλλιέργειας όπου παράγονται τριανταφυλλιές με την μέθοδο του in vitro πολλαπλασιασμού φυτών από το 1987. Συνεργαζόμαστε με τους οίκους David Austin Ltd (Αγγλία), W.Kordes’ Sohne Rosenschulen GmbH & Co KG (Γερμανία),Poulsen Roser (Δανία) και τον οίκο Tantau (Γερμανία).
Αυτή την στιγμή τα φυτώρια Αβράμη τροφοδοτούν τόσο τους ιδιώτες για μικρούς και μεγάλους κήπους όσο και φυτώρια σε όλη την Ελλάδα.
Οι τριανταφυλλιές των φυτωρίων Αβράμη δεν ομορφαίνουν όμως μόνο την Ελλάδα καθώς γίνονται εξαγωγές σε όλο τον κόσμο πχ.στην Ιταλία, στην Γαλλία, στην Κύπρο, στην Ρουμανία, στο Λίβανο, στην Τουρκία, στο Κατάρ, στο Κουβέιτ, στο Ομάν, στο Μπαχρέιν, στην Σαουδική Αραβία, στα Ην. Αραβ. Εμιράτα, στην Καραϊβική (Γουαδελούπη & Μαρτινίκα) και στον Ινδικό ωκεανό (Ρεϋνιόν) κ.α

Θα μας βρείτε στη διεύθυνση

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΑΒΡΑΜΗ:

ΥΙΟΙ Π. ΑΒΡΑΜΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Περιοχή Μηδέν Λουδία, Τ.Θ. 134,
581 00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Τηλ.: 2382022220 (4 γραμμές), 2382773830 και 2382771999
Fax: 2382026901