Δώρο ένα φυτό της επιλογής μας σε κάθε παραγγελία

Τηλ. Παραγγελίες: 23820 22 220

Εναλλαγή Πλοήγησης
SKU
997.30

997.30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΙΑΣΕΜΙ ή ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΙΑΣΕΜΙ (Jasminum humile)

Το καλοκαιρινό Γιασεμί είναι ψηλός θάμνος έως 3,0 μ, ημιαειθαλής στα ζεστά κλίματα. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε φροντίδα και είναι πολύ ανθεκτικός. Τα φύλλα του είναι σύνθετα με 5-7 φυλλίδια και με γυαλιστερό σκούρο πράσινο χρώμα. Ανθίζει από τον Μάιο έως τον Ιούλιο και μόνο μετά την εμφάνιση των καινούριων φύλλων. Τα μικρά κίτρινα άνθη του εμφανίζονται σε μπουκέτα των 6 στην βάση των φύλλων και μυρίζουν ελαφρά. 

Το Jasminum humile συναντιέται στην μεσογειακή χλωρίδα σε Ελλάδα, Ιταλία και πρώην Γιουγκοσλαβία ενώ κατάγεται από την Κεντρική Ασία και Νοτιοδυτική Κίνα. Είναι πολύ ανθεκτικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Αντέχει στο κρύο έως -15οC. Μεγαλώνει σε όλα τα εδάφη. 

Φυτεύεται μεμονωμένα και σε βραχόκηπους, σε συστάδες και μπορντούρες και σε μέρη που δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φρόντιδα.

Σε απόθεμα

Όλα τα φυτά της ίδιας ποικιλίας έχουν πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά χρώματος και ανάπτυξης, ασχέτως αν φυτεύονται σαν φυτά γυμνόριζα Α ή Β' Επιλογής ή σε γλάστρα 2 λίτρων ή σε μπάλα τύρφης σε βιοδιασπώμενο δίχτυ.

*Τα χαρακτηριστικά όπως τα χρώματα και η ένταση του αρώματος των διαφόρων ειδών στο παρόν site μπορούν να παρουσιάσουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το μέρος που καλλιεργούνται, τον χρόνο παρατήρησης (πρωί, μεσημέρι κ.α.) και τον καιρό.

Επιλογές Αγοράς

997.35 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΙΑΣΕΜΙ ή ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΙΑΣΕΜΙ - Μικρό Φυτοδοχείο (8x8x8 cm)

2,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

997.36 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΙΑΣΕΜΙ ή ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΙΑΣΕΜΙ - Θάμνος 2 ετών σε τετράγωνη γλάστρα 1,5-2 λίτρων

3,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

Δεν είστε σίγουροι τι να διαλέξετε;

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε μικρό φυτοδοχείο 8 Χ 8 Χ 8 cm.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο

Τα φυτά αυτά έχουν ριζώσει στο ριζωτήριο μας μερικούς μήνες πριν. Στη συνέχεια μεταφυτεύονται σε μικρές γλάστρες διαστάσεων 8 Χ 8 Χ 8 cm και μεγαλώνουν για 1 βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) σε ειδικές εγκαταστάσεις, έξω στην ύπαιθρο. Αναπτύσσουν άφθονες ρίζες και νέους βλαστούς. Οι ρίζες τους όταν αναπτυχθούν αρκετά μπορούν να συγκρατήσουν το χώμα γύρω τους, όταν βγουν από τη γλάστρα, κάτι που είναι απαραίτητο για την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

Συνοψίζοντας: Ένας Θάμνος (ή αναρριχητικό φυτό)

  • Μπορεί να έχει ηλικία 8 – 12 μηνών.
  • Tο μέγεθός του μπορεί να ποικίλει γιατί ε
  • Mεταφυτεύεται με πλήρη ασφάλεια χειμώνα – καλοκαίρι.

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε τετράγωνη γλάστρα 1,50 – 2,00 λίτρων.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο.

Τα φυτά αυτά έχουν ηλικία τουλάχιστον 1 χρόνο και φτάνουν τα 2 χρόνια, δηλ. έχουν αναπτυχθεί για 1 τουλάχιστον βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) περισσότερο από τα αντίστοιχα φυτά σε μικρή γλάστρα 8 Χ 8Χ 8 εκ. Έχουν μεγαλώσει επαρκώς ώστε να δημιουργήσουν άφθονο ριζικό σύστημα που θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξη αλλά και την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

* Η παραπάνω φωτογραφία είναι μια κατά προσέγγιση αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο θα φτάσει το φυτό σας εφόσον κάνετε την παραγγελία σας