Δώρο ένα φυτό της επιλογής μας σε κάθε παραγγελία

Τηλ. Παραγγελίες: 23820 22 220

Εναλλαγή Πλοήγησης
SKU
997.10

997.10 ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΜΝΩΔΕΣ (Jasminum fruticans)

Το καλοκαιρινό Γιασεμί είναι ένας μέτριος θάμνος έως 1,5 - 2,0 μ, αειθαλής σε ζεστά κλίματα, με κλαδιά που έχουν τετράγωνη διατομή. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε φροντίδα και είναι πολύ ανθεκτικό. Τα φύλλα του είναι μικρά, σύνθετα με 3 φυλλίδια και με γυαλιστερό πράσινο χρώμα. Σε αντίθεση με το χειμωνιάτικο Γιασεμί ( Jasminum nudiflorum ), που ανθίζει το χειμώνα σε γυμνά κλαδιά, το καλοκαιρινό Γιασεμί ανθίζει από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο και μόνο μετά την εμφάνιση των καινούριων φύλλων. Τα μικρά κίτρινα άνθη του εμφανίζονται σε μπουκέτα των 3 - 5 στην βάση των φύλλων και μυρίζουν ελαφρά. Αργότερα σχηματίζουν μικρά, μαύρα, στρογγυλά φρούτα.

Το Jasminum fruticans συναντιέται στην μεσογειακή χλωρίδα σε ξερές και βραχώδεις περιοχές. Είναι πολύ ανθεκτικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, αρκεί να αφαιρείτε στο τέλος του χειμώνα τα παλιά κλαδιά. Αντέχει στο κρύο έως -15οC. Μεγαλώνει στα φτωχά και ξέρα εδάφη, αλλά δεν του αρέσει καθόλου η αλμύρα της θάλασσας. Απο την αρχαιότητα θεωρείται ότι έχει φαρμακευτικε΄ς ιδιότητες (αφεψήματα ανθέων και φύλλων καθώς και αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια). 

Φυτεύεται μεμονωμένα, σε βραχόκηπους, σε συστάδες και μπορντούρες και σε μέρη που δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φρόντιδα.

 

Σε απόθεμα

Όλα τα φυτά της ίδιας ποικιλίας έχουν πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά χρώματος και ανάπτυξης, ασχέτως αν φυτεύονται σαν φυτά γυμνόριζα Α ή Β' Επιλογής ή σε γλάστρα 2 λίτρων ή σε μπάλα τύρφης σε βιοδιασπώμενο δίχτυ.

*Τα χαρακτηριστικά όπως τα χρώματα και η ένταση του αρώματος των διαφόρων ειδών στο παρόν site μπορούν να παρουσιάσουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το μέρος που καλλιεργούνται, τον χρόνο παρατήρησης (πρωί, μεσημέρι κ.α.) και τον καιρό.

Επιλογές Αγοράς

997.15 ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΜΝΩΔΕΣ (Jasminum fruticans) - Μικρό Φυτοδοχείο (8x8x8 cm)

2,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

997.16 ΓΙΑΣΕΜΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΜΝΩΔΕΣ (Jasminum fruticans) - Θάμνος 2 ετών σε τετράγωνη γλάστρα 1,5-2 λίτρων

3,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

Δεν είστε σίγουροι τι να διαλέξετε;

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε μικρό φυτοδοχείο 8 Χ 8 Χ 8 cm.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο

Τα φυτά αυτά έχουν ριζώσει στο ριζωτήριο μας μερικούς μήνες πριν. Στη συνέχεια μεταφυτεύονται σε μικρές γλάστρες διαστάσεων 8 Χ 8 Χ 8 cm και μεγαλώνουν για 1 βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) σε ειδικές εγκαταστάσεις, έξω στην ύπαιθρο. Αναπτύσσουν άφθονες ρίζες και νέους βλαστούς. Οι ρίζες τους όταν αναπτυχθούν αρκετά μπορούν να συγκρατήσουν το χώμα γύρω τους, όταν βγουν από τη γλάστρα, κάτι που είναι απαραίτητο για την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

Συνοψίζοντας: Ένας Θάμνος (ή αναρριχητικό φυτό)

  • Μπορεί να έχει ηλικία 8 – 12 μηνών.
  • Tο μέγεθός του μπορεί να ποικίλει γιατί ε
  • Mεταφυτεύεται με πλήρη ασφάλεια χειμώνα – καλοκαίρι.

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε τετράγωνη γλάστρα 1,50 – 2,00 λίτρων.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο.

Τα φυτά αυτά έχουν ηλικία τουλάχιστον 1 χρόνο και φτάνουν τα 2 χρόνια, δηλ. έχουν αναπτυχθεί για 1 τουλάχιστον βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) περισσότερο από τα αντίστοιχα φυτά σε μικρή γλάστρα 8 Χ 8Χ 8 εκ. Έχουν μεγαλώσει επαρκώς ώστε να δημιουργήσουν άφθονο ριζικό σύστημα που θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξη αλλά και την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

* Η παραπάνω φωτογραφία είναι μια κατά προσέγγιση αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο θα φτάσει το φυτό σας εφόσον κάνετε την παραγγελία σας