Τα φυτώρια Αβράμη σας προμηθεύουν τις τριανταφυλλιές σας έτοιμες να φυτευτούν. Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές πρέπει να φυτευτούν αμέσως μετά την παραλαβή τους ή μέσα σε λίγες μέρες και εφόσον παραμείνουν κλειστές στην αρχική τους συσκευασία δηλ. στην πλαστική σακκούλα. Γιαυτό μην αφήσετε ανοιχτή την σακούλα και μην αφήσετε ποτέ τις ρίζες να χάσουν την υγρασία τους. Οι τριανταφυλλιές σας κινδυνεύουν να μην πιάσουν και να ξεραθούν.

 

 

Εφόσον έχει προηγηθεί η προετοιμασία του εδάφους ή του εδαφικού μίγματος της γλάστρας, φυτεύστε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:


1. Ανοίγετε τη σακούλα της αρχικής συσκευασίας και εμβαπτίζετε ολόκληρα τα φυτά για 1 ως 2 ώρες στο νερό. Αν φυτεύονται ως και 7-10 μέρες μετά την παραλαβή τους και εφόσον δεν έχει ανοιχθεί η πλαστική σακούλα της συσκευασίας τους, η εμβάπτιση δεν είναι απαραίτητη.

2. Ξεχωρίζετε τα φυτά ανά κατηγορίες και ποικιλίες με βάση το σχέδιό σας. Κρατήστε τις πλαστικές ετικέτες που είναι επάνω στα φυτά, είναι η ταυτότητά τους και δεν εμποδίζουν την ανάπτυξή τους.

3. Αφαιρείτε τυχόν φρέσκους και λευκούς βλαστούς που είναι μεγαλύτεροι από 5 εκατοστά κοβοντάς τους σύριζα ή τσακίζοντάς τους με το δάχτυλο.

4. Στη συνέχεια μεταφέρεστε στις θέσεις ή τις γλάστρες που θα φυτέψετε και ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

Ρίζες καλά απλωμένες. Δεν πρέπει να γυρίζουν προς τα πάνω. Αν είναι μακρύτερες από το βάθος του λάκκου που έχετε ανοίξει τότε στρίψτε το φυτό ώστε η ρίζα να πάρει ελικοειδές σχήμα. 
Η βάση των κλαδιών (κόμβος του εμβολίου) να είναι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. 

Πατήστε καλά με το πόδι το χώμα γύρω από τις ρίζες και σχηματίστε ένα λάκκο γύρω από το φυτό για να συγκρατεί το νερό του ποτίσματος ή της βροχής 

και ποτίστε άφθονα (ακόμη και με βροχερό καιρό). Έτσι το νερό θα φτάσει ως κάτω στις ρίζες. Υπολογίστε μισό κουβά νερό για κάθε λάκκο. Επαναλάβετε το πότισμα την επόμενη μέρα μόνο αν ο καιρός είναι ξερός ή αν η φύτευση γίνεται αργά την άνοιξη. Μετά ξαναποτίστε μόνο εφόσον το έδαφος στεγνώσει σε βάθος μερικών εκατοστών. Το χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης μην ποτίζετε καθόλου ή πολύ αραιά. Τα ποτίσματα πρέπει να επαναλαμβάνονται όταν ο καιρός ζεστάνει ή είναι ξερός. Τα υπερβολικά και συχνά ποτίσματα ιδίως το χειμώνα μπορούν να σαπίσουν τις ρίζες των φυτών. Όταν τα ποτίσματα εναλλάσονται με σκαλίσματα, τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα.

Παράχωμα προστασίας (στην Ελλάδα γίνεται σπάνια στα πολύ κρύα μέρη ή σε ορεινές περιοχές). Γίνεται μέσα στο χειμώνα (σε μέρη που κάνει πολύ κρύο ή αέρα) με ψιλοτριμμένο χώμα και οι άκρες των κλαδιών (περίπου 5 εκατοστά) να εξέχουν. Να γίνει αφότου το έδαφος στραγγίσει καλά μετά το πότισμα. Το παράχωμα να κρατηθεί ως την άνοιξη και δεν χρειάζεται να ξαναγίνει τον επόμενο χρόνο. Αν το χώμα είναι πολύ στεγνό τότε καταβρέξτε το ελαφρά.