Γενικά ακολουθείται η ίδια διαδικασία με την φύτευση των τριανταφυλλιών σε μπάλα τύρφης αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υποστυλωθούν και η υποστύλωση αυτή να παραμείνει για τουλάχιστον 2 χρόνια. Οι τριανταφυλλιές αυτές παραδίδονται από τα φυτώριά μας σε μπάλα τύρφης κι έτσι φυτεύονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά το κυριώτερό τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να παραμείνουν αφύτευτες για αρκετές μέρες στην αρχική τους συσκευασία στη πλαστική σακούλα που περιβάλει την μπάλα τύρφης. Φυσικά πρέπει να βγουν από το κιβώτιο και να παραμείνουν σε κάποιο φωτεινό και δροσερό ή και κρύο μέρος, έξω στην ύπαιθρο. 

Εφόσον έχει γίνει η προετοιμασία του εδάφους σας, φυτέψτε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 

1ο Βήμα: Αφαιρέστε την πλαστική σακκούλα. Προσέξτε ιδιαίτερα να μην αφαιρέσετε το βιοδιασπώμενο δίχτυ που καλύπτει τη ρίζα. Βουτήξτε την μπάλα στο νερό μερικά λεπτά ώστε ν' απορροφήσει νερό.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι βασικό η μπάλα να πάρει βάρος μετά το βούτηγμά της στο νερό. Πιθανό να χρειστούν και μερικές ώρες αλλά συνήθως μερικά λεπτά της ώρας είναι υπέρ αρκετά.

2ο Βήμα: Ανοίξτε ένα αρκετά μεγάλο λάκκο και μπήξτε στο κέντρο του τον πάσσαλο της υποστύλωσης. Είναι η ίδια διαδικασία με αυτή που περιγράψαμε προηγουμένως στο κεφάλαιο "Προετοιμασία για την φύτευση". 
Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει ο χώρος για να τοποθετηθεί η μπάλα τύρφης και να βρίσκεται 5 - 10 εκ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Αυτός είναι ο λόγος που ο λάκκος πρέπει να είναι  μεγαλύτερος απ' αυτούς που προορίζονται για τις άλλες τριανταφυλλιές.

Φροντίζουμε επίσης να κοντύνουμε τα φρέσκα κλαδιά που ξεπερνούν τους 10 πόντους. Άν τα φυτά έμειναν στη σκιά τότε είναι πιθανό να έχουν λευκούς (εκχλοιωμένους) βλαστούς. Είναι καλό ν' αφαιρεθούν αν ξεπερνούν τους 4-5 πόντους. Για ν'αποφύγετε τη δημιουργία αυτών των βλαστών φροντίστε ώστε οι Δενδρώδεις τριανταφυλλιές σε μπάλα τύρφης  να παραμείνουν σε όσο πιο φωτεινό μέρος γίνεται, ακόμα και στον ήλιο. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το κρύο ώς και μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν δεν πειράζει τις τριανταφυλλιές.
Πατείστε καλά το χώμα, όχι όμως ακριβώς δίπλα στο φυτό, όπως κάνουμε στη φύτευση των γυμνόριζων τριανταφυλλιών, αλλά περίπου 10 πόντους από το κέντρο τού φυτού.

3ο Βήμα: Άφθονο πότισμα: Σχηματίστε με την τσάπα την λακκούβα που θα συγκρατεί το νερό και γεμίστε την σιγά - σιγά με νερό 2 -3 φορές. Υπολογίστε τουλάχιστον ένα κουβά (10 - 20 λίτρα) για κάθε φυτό. Το πότισμα να το επαναλάβετε και την επόμενη μέρα. Σημειώστε ότι, όταν φυτεύουμε, ποτίζουμε ακόμα και με δυνατή βροχή και πάντα με το λάστιχο ή με το ποτιστήρι και όχι με σταγόνες. Το πότισμα μετά τη φύτευση χρειάζεται για να φέρει σε καλή επαφή το έδαφος με τις ρίζες ώστε το φυτό να έχει όσο το δυνατό λιγότερο στρες στη μεταφύτευσή του.

Αφού επαναπαληφθεί το καλό πότισμα για 2-3 φορές τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του δικτύου ποτίσματος με σταγόνες, και που συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Μετά ξαναποτίστε μόνο εφόσον το έδαφος στεγνώσει σε βάθος μερικών εκατοστών. Το χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης μην ποτίζετε καθόλου ή πολύ αραιά. Τα ποτίσματα πρέπει να επαναλαμβάνονται όταν ο καιρός ζεστάνει ή είναι ξερός. Τα υπερβολικά και συχνά ποτίσματα ιδίως το χειμώνα μπορούν να σαπίσουν τις ρίζες των φυτών. Όταν τα ποτίσματα εναλλάσονται με σκαλίσματα, τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα.