Οι τριανταφυλλιές αυτές, που είναι ανεπτυγμένες σε τετράγωνη γλάστρα: φυτεύονται εύκολα , και έχουν σίγουρη επιτυχία στην φύτευση κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Μπορούν να παραμείνουν αφύτευτες για αρκετές μέρες στην γλάστρα τους. Μετά την παραλαβή τους, πρέπει να βγουν από το κιβώτιο και να παραμείνουν σε κάποιο ηλιόλουστο σημείο, έξω στην ύπαιθρο, όπου θα ποτίζονται τακτικά.
Αν δεν τις φυτέψετε τις επόμενες 1-2 μέρες, βγάλτε τις γλάστρες από τις πλαστικές σακούλες και ποτίζετέ τις τακτικά (κάθε μέρα αν κάνει ζέστη) έως τη φύτευσή τους. 

Μπορείτε να τις φυτέψετε σταδιακά επιλέγοντας τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες, όταν το έδαφος δεν είναι λασπώδες και φυσικά το επιτρέπει ο ελεύθερός σας χρόνος.

 

 
 
Φυτέψτε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
 

1ο Βήμα: Ανοίξτε τους λάκκους, οι μεγάλοι λάκκοι βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη των τριανταφυλλιών αλλά και των άλλων θάμνων και δέντρων που φυτεύετε.

Εμπλουτίστε το χώμα που βγαίνει από το κάθε λάκκο με άφθονη οργανική ουσία δηλαδή, τύρφη ή καλά χωνεμένη κοπριά ή φυλλόχωμα ή και μίγμα των παραπάνω.

Προσθέστε ένα μέρος από το μίγμα αυτό στο βάθος του λάκκου. Αυτή η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω στο κεφάλαιο "Προετοιμασία για την φύτευση".

2ο Βήμα: Με το που παραλαμβάνετε τα φυτά: Αφαιρέστε την πλαστική σακούλα που περιβάλει τη γλάστρα και ποτίστε τη. Αν το χώμα της γλάστρας είναι υπερβολικά ξερό και δεν ρουφάει νερό ή επιπλέει τότε κρατείστε την σε μια λεκάνη με νερό για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει βάρος. 

Για την ασφαλή αφαίρεση του φυτού από τη γλάστρα και με ανέπαφη τη ρίζα του:

1. Κρατήστε το φυτό ανάποδα ανάμεσα από τα δάχτυλά σας.

2. Δώστε ένα ξερό χτύπημα στο χείλος της γλάστρας και το χώμα με τη ρίζα θα βγεί από τη γλάστρα.

3. Τοποθετήστε το με προσοχή στο κέντρο του λάκου.

Μην αφαιρείτε την πλαστική ετικέτα που είναι η ταυτότητά του, δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη του φυτού.

Φροντίστε ώστε ο κόμβος του εμβολίου να βρίσκεται λίγο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Κόψτε τις κορυφές από τα πολύ τρυφερά βλαστάρια (αν υπάρχουν), που πιθανώς αναπτύχθηκαν κατά τη παραμονή των φυτών.

Πατήστε καλά το χώμα, σε μικρή απόσταση από το φυτό αλλά όχι υπερβολικά, με τα χέρια είναι καλύτερα.

3ο Βήμα: Σχηματίστε με την τσάπα την λακκούβα που θα συγκρατεί το νερό για το κάθε φυτό και γεμίστε την σιγά - σιγά με νερό 2 -3 φορές. Υπολογίστε περίπου μισό κουβά (5-10 λίτρα) για κάθε φυτό. Το πότισμα να το επαναλάβετε και την επόμενη μέρα. Σημειώστε ότι, όταν φυτεύουμε, ποτίζουμε ακόμα και με δυνατή βροχή και πάντα με το λάστιχο ή με το ποτιστήρι και όχι με σταγόνες. Το πότισμα αυτό χρειάζεται για να φέρει σε καλή επαφή το έδαφος με τις ρίζες ώστε το φυτό να έχει όσο το δυνατό λιγότερο στρες στη μεταφύτευσή του. Το παράχωμα προστασίας δεν είναι απαραίτητο στη φύτευση των ανεπτυγμένων τριανταφυλλιών σε τετράγωνη γλάστρα και στις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας.

Στη συνέχεια μην ποτίζετε υπερβολικά παρά μόνο αν διαπιστώσετε ότι η επιφάνεια του εδάφους είναι ξερή σε βάθος μερικών εκατοστών. Γενικά κατά την περίοδο της άνοιξης ένα καλό πότισμα την εβδομάδα (εφόσον δεν έχει βρέξει είναι καλό). Τα υπερβολικά ποτίσματα είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλημα στα φυτά.

Η συχνότητα των ποτισμάτων και η ποσότητα του νερού εξαρτώνται πάντα από τον καιρό, την κατάσταση του φυτού, την εποχή και το έδαφος και γι αυτό δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβείς οδηγίες.