Δώρο ένα φυτό της επιλογής μας σε κάθε παραγγελία

Τηλ. Παραγγελίες: 23820 22 220

Εναλλαγή Πλοήγησης
SKU
994.60

994.60 ΒΟΥΔΛΕΪΑ μπλε, ψηλή "μπιγκ μπλου" (Buddleia davidii "Big Blue" )

Οι βουδλέιες είναι θάμνοι με ορθή και πλάγια ανάπτυξη και υψηλή διακοσμητική αξία. Μεγαλώνουν γρήγορα (φτάνουν σε ύψος γενικά έως 2-2,5 μέτρα) και καλλιεργούνται τόσο σε κήπους όσο και σε γλάστρες σε βεράντες και μπαλκόνια. Η ανθοφορία τους είναι εντυπωσιακή τόσο από τα έντονα χρώματα των λουλουδιών τους όσο και για το άρωμά τους καθώς και για την ιδιότητά τους να έλκουν τις πεταλούδες.

Ανθίζουν συνέχεια από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο. Προτιμούν ηλιόλουστες θέσεις και μεγαλώνουν σ'όλα τα εδάφη και κοντά στη θάλασσα.Φυτεύονται μεμονωμένα ή σε ομάδες ακόμα και σε άγονα εδάφη και πλαγιές. Αντέχουν στο ψύχος: -20oC.

Η ποικιλία "Big Blue" ξεχωρίζει από το μπλε χρώμα των αρωματικών κώνων της και τα λιγό πιο φαρδιά φύλλα της. Φτάνει σε ύψος έως 4 μ. Οι βουδλέιες είναι καλό να κλαδεύονται χαμηλά κάθε χρόνο μετά το τέλος της ανθοφορίας τους δηλαδή από το τέλος του φθινοπώρου έως και τον χειμώνα.

 

Σε απόθεμα

Όλα τα φυτά της ίδιας ποικιλίας έχουν πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά χρώματος και ανάπτυξης, ασχέτως αν φυτεύονται σαν φυτά γυμνόριζα Α ή Β' Επιλογής ή σε γλάστρα 2 λίτρων ή σε μπάλα τύρφης σε βιοδιασπώμενο δίχτυ.

*Τα χαρακτηριστικά όπως τα χρώματα και η ένταση του αρώματος των διαφόρων ειδών στο παρόν site μπορούν να παρουσιάσουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το μέρος που καλλιεργούνται, τον χρόνο παρατήρησης (πρωί, μεσημέρι κ.α.) και τον καιρό.

Επιλογές Αγοράς

994.65 ΒΟΥΔΛΕΪΑ μπλε, ψηλή "μπιγκ μπλου" (Buddleia davidii "Big Blue" ) - Μικρό Φυτοδοχείο (8x8x8 cm)

2,00 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

994.66 ΒΟΥΔΛΕΪΑ μπλε, ψηλή "μπιγκ μπλου" (Buddleia davidii "Big Blue" ) - Θάμνος 2 ετών σε τετράγωνη γλάστρα 1,5-2 λίτρων

3,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

Δεν είστε σίγουροι τι να διαλέξετε;

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε μικρό φυτοδοχείο 8 Χ 8 Χ 8 cm.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο

Τα φυτά αυτά έχουν ριζώσει στο ριζωτήριο μας μερικούς μήνες πριν. Στη συνέχεια μεταφυτεύονται σε μικρές γλάστρες διαστάσεων 8 Χ 8 Χ 8 cm και μεγαλώνουν για 1 βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) σε ειδικές εγκαταστάσεις, έξω στην ύπαιθρο. Αναπτύσσουν άφθονες ρίζες και νέους βλαστούς. Οι ρίζες τους όταν αναπτυχθούν αρκετά μπορούν να συγκρατήσουν το χώμα γύρω τους, όταν βγουν από τη γλάστρα, κάτι που είναι απαραίτητο για την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

Συνοψίζοντας: Ένας Θάμνος (ή αναρριχητικό φυτό)

  • Μπορεί να έχει ηλικία 8 – 12 μηνών.
  • Tο μέγεθός του μπορεί να ποικίλει γιατί ε
  • Mεταφυτεύεται με πλήρη ασφάλεια χειμώνα – καλοκαίρι.

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε τετράγωνη γλάστρα 1,50 – 2,00 λίτρων.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο.

Τα φυτά αυτά έχουν ηλικία τουλάχιστον 1 χρόνο και φτάνουν τα 2 χρόνια, δηλ. έχουν αναπτυχθεί για 1 τουλάχιστον βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) περισσότερο από τα αντίστοιχα φυτά σε μικρή γλάστρα 8 Χ 8Χ 8 εκ. Έχουν μεγαλώσει επαρκώς ώστε να δημιουργήσουν άφθονο ριζικό σύστημα που θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξη αλλά και την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

* Η παραπάνω φωτογραφία είναι μια κατά προσέγγιση αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο θα φτάσει το φυτό σας εφόσον κάνετε την παραγγελία σας