Δώρο ένα φυτό της επιλογής μας σε κάθε παραγγελία

Τηλ. Παραγγελίες: 23820 22 220

Εναλλαγή Πλοήγησης
SKU
993.00

993.00 ΒΙΒΟΥΡΝΟ Η ΒΙΜΠΟΥΡΝΟ H ΨΕΥΔΟΔΑΦΝΗ "Εβ Πράϊς" (Viburnum tinus "Eve Price")

Το Βιβούρνο - Ψευδοδάφνη θεωρείται ένας θαυμάσιος θάμνος με πολλές και χρήσιμες ιδιότητες που καλλιεργείται εδώ και αίωνες (είναι γνωστός από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους).

Είναι θάμνος αειθαλής με σκουροπράσινο φύλλωμα. Αναπτύσσεται γρήγορα και σχηματίζει πυκνή βλάστηση σε σφαιρικό σχήμα που μπορεί να φτάσει ως και 5 μέτρα.

Η ποικιλία "Eve Price" ειναι πιο συμπαγής και φτάνει ως 2 - 2,5 μέτρα. Ανθίζει μέσα στον χειμώνα ως και τις αρχές της άνοιξης σχηματίζοντας πυκνούς κορύμβους (μπουκέτα) από ροζ μπουμπούκια και στην συνέχεια με λευκά άνθη, ελαφρώς αρωματικά. Αργότερα (τον Ιούνιο) σχηματίζονται πολλοί μικροί γυαλιστεροί, μελανόχρωμοι καρποί που συνεχίζουν να διακοσμούν τον κήπο σας παραμένοντας ως τον επόμενο χειμώνα.

Μεγαλώνει σ'όλα τα εδάφη ακόμα και στα ξερά και επικλινή. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε ηλιόλουστες, ημισκιερές και σκιερές θέσεις. Αντέχει στον άνεμο και αναπτύσσεται και κοντά στη θάλασσα. Έχει την ιδιότητα να "φιλοξενεί" οφέλιμα ακάρεα που καταπολεμούν πολλούς εχθρούς των οπωροφόρων δέντρων (βιολογική καταπολέμηση εχθρών των φυτών και οικολογική καλλιέργεια στον κήπο).

Στον κήπο το Βιβούρνο - Ψευδοδάφνη φυτεύεται σε συστάδες, φράχτες και αντιανέμια εξαιτίας του πυκνού του φυλλώματος όλο το χρόνο. Η ποικιλία "Eve Price" μεγαλώνει και σε πιθάρια αρκεί να ποτίζεται τακτικά.

 

Σε απόθεμα

Όλα τα φυτά της ίδιας ποικιλίας έχουν πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά χρώματος και ανάπτυξης, ασχέτως αν φυτεύονται σαν φυτά γυμνόριζα Α ή Β' Επιλογής ή σε γλάστρα 2 λίτρων ή σε μπάλα τύρφης σε βιοδιασπώμενο δίχτυ.

*Τα χαρακτηριστικά όπως τα χρώματα και η ένταση του αρώματος των διαφόρων ειδών στο παρόν site μπορούν να παρουσιάσουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το μέρος που καλλιεργούνται, τον χρόνο παρατήρησης (πρωί, μεσημέρι κ.α.) και τον καιρό.

Επιλογές Αγοράς

993.05 ΒΙΒΟΥΡΝΟ Η ΒΙΜΠΟΥΡΝΟ H ΨΕΥΔΟΔΑΦΝΗ "Εβ Πράϊς" (Viburnum tinus "Eve Price") - Μικρό Φυτοδοχείο (8x8x8 cm)

2,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

993.06 ΒΙΒΟΥΡΝΟ Η ΒΙΜΠΟΥΡΝΟ H ΨΕΥΔΟΔΑΦΝΗ "Εβ Πράϊς" (Viburnum tinus "Eve Price") - Θάμνος 2 ετών σε τετράγωνη γλάστρα 1,5-2 λίτρων

3,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

Δεν είστε σίγουροι τι να διαλέξετε;

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε μικρό φυτοδοχείο 8 Χ 8 Χ 8 cm.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο

Τα φυτά αυτά έχουν ριζώσει στο ριζωτήριο μας μερικούς μήνες πριν. Στη συνέχεια μεταφυτεύονται σε μικρές γλάστρες διαστάσεων 8 Χ 8 Χ 8 cm και μεγαλώνουν για 1 βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) σε ειδικές εγκαταστάσεις, έξω στην ύπαιθρο. Αναπτύσσουν άφθονες ρίζες και νέους βλαστούς. Οι ρίζες τους όταν αναπτυχθούν αρκετά μπορούν να συγκρατήσουν το χώμα γύρω τους, όταν βγουν από τη γλάστρα, κάτι που είναι απαραίτητο για την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

Συνοψίζοντας: Ένας Θάμνος (ή αναρριχητικό φυτό)

  • Μπορεί να έχει ηλικία 8 – 12 μηνών.
  • Tο μέγεθός του μπορεί να ποικίλει γιατί ε
  • Mεταφυτεύεται με πλήρη ασφάλεια χειμώνα – καλοκαίρι.

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε τετράγωνη γλάστρα 1,50 – 2,00 λίτρων.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο.

Τα φυτά αυτά έχουν ηλικία τουλάχιστον 1 χρόνο και φτάνουν τα 2 χρόνια, δηλ. έχουν αναπτυχθεί για 1 τουλάχιστον βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) περισσότερο από τα αντίστοιχα φυτά σε μικρή γλάστρα 8 Χ 8Χ 8 εκ. Έχουν μεγαλώσει επαρκώς ώστε να δημιουργήσουν άφθονο ριζικό σύστημα που θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξη αλλά και την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

* Η παραπάνω φωτογραφία είναι μια κατά προσέγγιση αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο θα φτάσει το φυτό σας εφόσον κάνετε την παραγγελία σας