Δώρο ένα φυτό της επιλογής μας σε κάθε παραγγελία

Τηλ. Παραγγελίες: 23820 22 220

Εναλλαγή Πλοήγησης
SKU
987.10

987.10 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑΝΑ ή ΠΙΤΤΟΣΠΟΡΟ ΝΑΝΟ (Pittosporum tobira "Nanum")

Συμπαγής αειθαλής θάμνος σε σφαιρικό σχήμα, που μπορεί να φτάσει σε διάφορα ύψη ανάλογα με τη θέση του, το είδος και την ποικιλία. Τα ωραία μακρόστενα γυαλιστερά φύλλα του, πράσινου σκούρου χρώματος με στρογγυλά άκρα, είναι πολύ διακοσμητικά και σε συνδυασμό και με την πυκνή του βλάστηση κάνουν το φυτό αυτό ιδανικό για πράσινους σχηματισμούς στον κήπο, όλο το χρόνο, όπως συστάδες, μπορντούρες, χωρίσματα κλπ. Αντέχει στο κλάδεμα και γιαυτό μπορούμε να του δώσουμε διάφορα σχήματα στον κήπο ή στις γλάστρες. Τα άνθη του είναι μικρά, σε λευκό - κρεμ χρώμα πολύ αρωματικά. Η Αγγελική προτιμάει μια θέση στον ήλιο, σε ημισκιά ακόμη και σε σκιά. Προτιμάει εδάφη που στραγγίζουν εύκολα. Χρειάζεται τακτικό πότισμα αλλά αντέχει και σε περιόδους με ξηρασία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με το κατάλληλο κλάδεμα, μεμονωμένα σε βραχόκηπους ή μικρούς κήπους, για χαμηλές μπορντούρες ή μικρές νησίδες. Εγκλιματίζεται θαυμάσια σε πιθάρια. H ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑΝΑ (Pittosporum tobira "Nanum") είναι μια μικρογραφία της μεγάλης ποικιλίας και μπορεί να φτάσει το πολύ έως 1 μέτρο. Φυτεύεται σε γλάστρες και σε κήπους για μικρές μπορντούρες και παντού όπου χωράει κάποιο μικρό φυτό.

 

Σε απόθεμα

Όλα τα φυτά της ίδιας ποικιλίας έχουν πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά χρώματος και ανάπτυξης, ασχέτως αν φυτεύονται σαν φυτά γυμνόριζα Α ή Β' Επιλογής ή σε γλάστρα 2 λίτρων ή σε μπάλα τύρφης σε βιοδιασπώμενο δίχτυ.

*Τα χαρακτηριστικά όπως τα χρώματα και η ένταση του αρώματος των διαφόρων ειδών στο παρόν site μπορούν να παρουσιάσουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το μέρος που καλλιεργούνται, τον χρόνο παρατήρησης (πρωί, μεσημέρι κ.α.) και τον καιρό.

Επιλογές Αγοράς

987.15 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑΝΑ ή ΠΙΤΤΟΣΠΟΡΟ ΝΑΝΟ (Pittosporum tobira "Nanum") - Μικρό Φυτοδοχείο (8x8x8 cm)

2,00 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

987.16 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑΝΑ ή ΠΙΤΤΟΣΠΟΡΟ ΝΑΝΟ (Pittosporum tobira "Nanum") - Θάμνος 2 ετών σε τετράγωνη γλάστρα 1,5-2 λίτρων

3,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

Δεν είστε σίγουροι τι να διαλέξετε;

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε μικρό φυτοδοχείο 8 Χ 8 Χ 8 cm.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο

Τα φυτά αυτά έχουν ριζώσει στο ριζωτήριο μας μερικούς μήνες πριν. Στη συνέχεια μεταφυτεύονται σε μικρές γλάστρες διαστάσεων 8 Χ 8 Χ 8 cm και μεγαλώνουν για 1 βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) σε ειδικές εγκαταστάσεις, έξω στην ύπαιθρο. Αναπτύσσουν άφθονες ρίζες και νέους βλαστούς. Οι ρίζες τους όταν αναπτυχθούν αρκετά μπορούν να συγκρατήσουν το χώμα γύρω τους, όταν βγουν από τη γλάστρα, κάτι που είναι απαραίτητο για την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

Συνοψίζοντας: Ένας Θάμνος (ή αναρριχητικό φυτό)

  • Μπορεί να έχει ηλικία 8 – 12 μηνών.
  • Tο μέγεθός του μπορεί να ποικίλει γιατί ε
  • Mεταφυτεύεται με πλήρη ασφάλεια χειμώνα – καλοκαίρι.

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε τετράγωνη γλάστρα 1,50 – 2,00 λίτρων.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο.

Τα φυτά αυτά έχουν ηλικία τουλάχιστον 1 χρόνο και φτάνουν τα 2 χρόνια, δηλ. έχουν αναπτυχθεί για 1 τουλάχιστον βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) περισσότερο από τα αντίστοιχα φυτά σε μικρή γλάστρα 8 Χ 8Χ 8 εκ. Έχουν μεγαλώσει επαρκώς ώστε να δημιουργήσουν άφθονο ριζικό σύστημα που θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξη αλλά και την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

* Η παραπάνω φωτογραφία είναι μια κατά προσέγγιση αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο θα φτάσει το φυτό σας εφόσον κάνετε την παραγγελία σας