Δώρο ένα φυτό της επιλογής μας σε κάθε παραγγελία

Τηλ. Παραγγελίες: 23820 22 220

Εναλλαγή Πλοήγησης
SKU
985.10

985.10 ΑΜΠΕΛΙΑ ΧΡΥΣΗ "Γκολντ Σποτ" (Abelia grandiflora "Gold Spot" )

Η ΑΜΠΕΛΙΑ είναι μέτριος θάμνος, ορθιόκλαδος και με ευλύγιστα κλαδιά από την βάση που του δίνουν χαριτωμένη εμφάνιση. Τα φύλλα, μικρά, σκούρα και μυτερά παραμένουν στο δένδρο όλο το χρόνο. Τα άνθη, σε σχήμα σάλπιγγας, άσπρα και ροζ απαλό, αρωματίζουν τον κήπο από το Μάιο και για όλο το καλοκαίρι

Αυτός ο θαυμάσιος θάμνος είναι πολύ εύκολος στην καλλιέργεια του, ιδανικός για νέους κηπουρούς. Εγκλιματίζεται παντού, σε όλα τα εδάφη, ακόμα και κοντά στην θάλασσα. Προτιμά μια θέση στον ήλιο ή ημισκιερή. Πρέπει όμως να προσέξουμε να προστατεύεται αν η θερμοκρασία κατεβαίνει κάτω από -15 ο C. Μπορείτε να τον φυτέψετε δίπλα σε τοίχο που θα κόψει τον αέρα. Χρησιμοποιείται μεμονωμένα, σε συστάδες ακόμα και για χαμηλούς φράχτες. Διακοσμεί μεγάλους και μικρούς κήπους. Φυτεύεται και σε μεγάλα πιθάρια για βεράντες και μπαλκόνια.

Η κάπως πιο χαμηλή ποικιλία 'Gold Spot', με φύλλα που έχουν χρυσαφένιους τόνους και ωραίο άρωμα λουλουδιών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο μικρούς κήπους λόγω του μεγέθους της και είναι ιδιαίτερα διακοσμητική.

Σε απόθεμα

Όλα τα φυτά της ίδιας ποικιλίας έχουν πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά χρώματος και ανάπτυξης, ασχέτως αν φυτεύονται σαν φυτά γυμνόριζα Α ή Β' Επιλογής ή σε γλάστρα 2 λίτρων ή σε μπάλα τύρφης σε βιοδιασπώμενο δίχτυ.

*Τα χαρακτηριστικά όπως τα χρώματα και η ένταση του αρώματος των διαφόρων ειδών στο παρόν site μπορούν να παρουσιάσουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το μέρος που καλλιεργούνται, τον χρόνο παρατήρησης (πρωί, μεσημέρι κ.α.) και τον καιρό.

Επιλογές Αγοράς

985.15 ΑΜΠΕΛΙΑ ΧΡΥΣΗ "Γκολντ Σποτ" (Abelia grandiflora "Gold Spot" ) - Μικρό Φυτοδοχείο (8x8x8 cm)

2,00 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

985.16 ΑΜΠΕΛΙΑ ΧΡΥΣΗ "Γκολντ Σποτ" (Abelia grandiflora "Gold Spot" ) - Θάμνος 2 ετών σε τετράγωνη γλάστρα 1,5-2 λίτρων

3,50 €
Διαθεσιμότητα
Σε απόθεμα
Αποστολή
1-2 εργάσιμες
Ποσότητα
-
+
Εξαντλημένο

Δεν είστε σίγουροι τι να διαλέξετε;

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε μικρό φυτοδοχείο 8 Χ 8 Χ 8 cm.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο

Τα φυτά αυτά έχουν ριζώσει στο ριζωτήριο μας μερικούς μήνες πριν. Στη συνέχεια μεταφυτεύονται σε μικρές γλάστρες διαστάσεων 8 Χ 8 Χ 8 cm και μεγαλώνουν για 1 βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) σε ειδικές εγκαταστάσεις, έξω στην ύπαιθρο. Αναπτύσσουν άφθονες ρίζες και νέους βλαστούς. Οι ρίζες τους όταν αναπτυχθούν αρκετά μπορούν να συγκρατήσουν το χώμα γύρω τους, όταν βγουν από τη γλάστρα, κάτι που είναι απαραίτητο για την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

Συνοψίζοντας: Ένας Θάμνος (ή αναρριχητικό φυτό)

  • Μπορεί να έχει ηλικία 8 – 12 μηνών.
  • Tο μέγεθός του μπορεί να ποικίλει γιατί ε
  • Mεταφυτεύεται με πλήρη ασφάλεια χειμώνα – καλοκαίρι.

Θάμνοι και Αναρριχητικά φυτά σε τετράγωνη γλάστρα 1,50 – 2,00 λίτρων.

Περίοδος διάθεσης: όλο το χρόνο.

Τα φυτά αυτά έχουν ηλικία τουλάχιστον 1 χρόνο και φτάνουν τα 2 χρόνια, δηλ. έχουν αναπτυχθεί για 1 τουλάχιστον βλαστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι) περισσότερο από τα αντίστοιχα φυτά σε μικρή γλάστρα 8 Χ 8Χ 8 εκ. Έχουν μεγαλώσει επαρκώς ώστε να δημιουργήσουν άφθονο ριζικό σύστημα που θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξη αλλά και την σίγουρη επιτυχία στη μεταφύτευση.

* Η παραπάνω φωτογραφία είναι μια κατά προσέγγιση αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο θα φτάσει το φυτό σας εφόσον κάνετε την παραγγελία σας