Οι τριανταφυλλιές αυτές, που οι ρίζες τους είναι σε μπάλα τύρφης: φυτεύονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά το κυριότερό τους τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να παραμείνουν αφύτευτες για αρκετές μέρες στην αρχική τους συσκευασία στη πλαστική σακούλα που περιβάλει την μπάλα τύρφης. Φυσικά πρέπει να βγουν από το κιβώτιο και να παραμείνουν σε κάποιο φωτεινό και δροσερό ή και κρύο μέρος, έξω στην ύπαιθρο. 
Έτσι μπορείτε να τις φυτέψετε ακόμα και σταδιακά και επιλέγοντας τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες αλλά και όταν το έδαφος δεν είναι υπερβολικά λασπώδες.
 
 
 
Φυτέψτε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
 

1ο Βήμα: Αφαιρέστε την πλαστική σακούλα. Προσέξτε ιδιαίτερα να μην αφαιρέσετε το βιοδιασπώμενο δίχτυ που καλύπτει τη ρίζα. Βουτήξτε την μπάλα στο νερό μερικά λεπτά ώστε ν' απορροφήσει νερό. Μην αφαιρείτε την πλαστική ετικέτα που είναι η ταυτότητά του, δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξή του.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι βασικό η μπάλα να μην είναι στεγνή και να πάρει βάρος μετά το βούτηγμα στο νερό. Πιθανό να χρειαστούν και μερικές ώρες αλλά συνήθως μερικά λεπτά της ώρας είναι υπέρ αρκετά.

2ο Βήμα: Τοποθετήστε το φυτό στο λάκκο που έχετε προηγουμένως ανοίξει. Είναι η ίδια διαδικασία με αυτή που περιγράψαμε προηγουμένως στο κεφάλαιο "Προετοιμασία για την φύτευση".
Φροντίζουμε ώστε ο κόμβος του εμβολίου να βρίσκεται λίγο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Φροντίζουμε επίσης να κοντύνουμε τα φρέσκα κλαδιά που ξεπερνούν τους 10 πόντους. Aν τα φυτά έμειναν στη σκιά τότε είναι πιθανό να έχουν λευκούς (εκχλοιωμένους) βλαστούς. Είναι καλό ν' αφαιρεθούν αν ξεπερνούν τους 4-5 πόντους. Για ν'αποφύγετε τη δημιουργία αυτών των βλαστών φροντίστε ώστε οι τριανταφυλλιές σε μπάλα τύρφης να παραμείνουν σε όσο πιο φωτεινό μέρος γίνεται, ακόμα και στον ήλιο. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το κρύο ως και μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν δεν πειράζει τις τριανταφυλλιές.
Πατήστε καλά το χώμα, όχι όμως ακριβώς δίπλα στο φυτό, όπως κάνουμε στη φύτευση των γυμνόριζων τριανταφυλλιών, αλλά περίπου 10 πόντους από το κέντρο τού φυτού.

3ο Βήμα: Σχηματίστε με την τσάπα την λακκούβα που θα συγκρατεί το νερό για το κάθε φυτό και γεμίστε την σιγά - σιγά με νερό 2 -3 φορές. Υπολογίστε περίπου μισό κουβά (5-10 λίτρα) για κάθε φυτό. Το πότισμα να το επαναλάβετε και την επόμενη μέρα μόνο αν ο καιρός είναι ξερός ή αν η φύτευση γίνεται αργά την άνοιξη. Σημειώστε ότι, όταν φυτεύουμε, ποτίζουμε ακόμα και με δυνατή βροχή και πάντα με το λάστιχο ή με το ποτιστήρι και όχι με σταγόνες. Το πότισμα αυτό χρειάζεται για να φέρει σε καλή επαφή το έδαφος με τις ρίζες ώστε το φυτό να έχει όσο το δυνατό λιγότερο στρες στη μεταφύτευσή του. Το παράχωμα προστασίας δεν είναι απαραίτητο στις τριανταφυλλιές με μπάλα τύρφης και στις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας.

Μετά ξαναποτίστε μόνο εφόσον το έδαφος στεγνώσει σε βάθος μερικών εκατοστών. Το χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης μην ποτίζετε καθόλου ή πολύ αραιά γιατί τα φυτά ποτίζονται από τις βροχές ή τα χιόνια. Τα ποτίσματα πρέπει να επαναλαμβάνονται όταν ο καιρός ζεστάνει ή είναι ξερός. Τα υπερβολικά και συχνά ποτίσματα ιδίως το χειμώνα μπορούν να σαπίσουν τις ρίζες των φυτών. Όταν τα ποτίσματα εναλλάσονται με σκαλίσματα, τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα.