Λιπάνσεις
Όλες οι τριανταφυλλιές και ιδίως αυτές τις συνεχούς ανθοφορίας ευνοούνται ιδιαίτερα με την λίπανση. Λιπάνετε από την άνοιξη ως το φθινόπωρο (αποφεύγοντας τη  λίπανση τις περιόδους με πολλή ζέστη) με μια κουταλιά του γλυκού κάθε μήνα με κάποιο πλήρες λίπασμα του τύπου complesal (12- 12-17 +3 μαγνήσιο). Μην αμελείτε όμως να προσθέτετε συχνά οργανική ουσία (κοπριά, τύρφη ή φυλλόχωμα) στη λακκούβα της κάθε τριανταφυλλιάς: είναι το καλύτερο λίπασμα.

Ποτίσματα
Οι τριανταφυλλιές ευνοούνται ιδιαίτερα όταν οι ρίζες τους βρίσκονται σε υγρό και δροσερό περιβάλλον που το πετυχαίνουμε με την συχνή προσθήκη κοπριάς και τα καλά ποτίσματα (αφήστε το νερό να τρέχει σιγά - σιγά για πολλή ώρα ώστε το νερό να φθάσει ως κάτω στις ρίζες). Στην άρδευση με σταγόνες μερικές φορές το καλοκαίρι αφήστε να ποτίζει για πολλές ώρες. 

Στη διάρκεια του χειμώνα και των αρχών της άνοιξης, μην ποτίζετε υπερβολικά παρά μόνο αν διαπιστώσετε ότι η επιφάνεια του εδάφους είναι ξερή σε βάθος μερικών εκατοστών. Γενικά κατά την περίοδο της άνοιξης ένα καλό πότισμα την εβδομάδα (εφόσον δεν έχει βρέξει) είναι καλό. Τα υπερβολικά ποτίσματα είναι πιθανό να δημιουργήσουν πρόβλημα στα φυτά. Η συχνότητα των ποτισμάτων και η ποσότητα του νερού εξαρτώνται πάντα από τον καιρό, την κατάσταση του φυτού, την εποχή και το έδαφος και γι αυτό δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβείς οδηγίες.

Σκαλίσματα 
Σκαλίζετε τις τριανταφυλλιές σας κάθε τόσο γιατί έτσι βελτιώνεται ο αερισμός του εδάφους και ανθίζουν συχνότερα και περισσότερο. Αν αυτό γίνεται κάθε 1-1,5 μήνα μπορείτε να προσθέσετε προηγουμένως λίπασμα ή κοπριά γύρω από το κάθε φυτό και στην συνέχεια να το ενσωματώσετε στο χώμα με το σκάλισμα.

Κάθε χρόνο, στο τέλος του φθινοπώρου ή μετά το κλάδευμα τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σκαλίστε και προσθέστε κοπριά και λίπασμα γύρω από τα φυτά.

Προσέξτε ιδιαίτερα:
1. Μην ρίχνετε χημικά λιπάσματα στα νεοφυτεμένα φυτά.
2. Σε περιοχές όπου το νερό είναι σκληρό (δηλ. περιέχει άλατα) αποφύγετε εντελώς τα λιπάσματα, προσθέστε μόνο κοπριά και φροντίστε ώστε τα ποτίσματα να γίνονται πιο τακτικά. 
3. Μετά τον Αύγουστο μη λιπαίνετε ακόμα και τις παλιές τριανταφυλλιές σας.