Δεν είναι θέμα εδάφους παρά προσωπικού γούστου.

Η συλλογή των φυτωρίων Αβράμη αποτελείται από πάρα πολλές ποικιλίες και η εκλογή σας εξαρτάται από αυτό που έχετε φανταστεί για τον κήπο σας (παρτέρια, συστάδες, φράχτες, χωρίσματα, πέργκολες κλπ.). Συμβουλευτείτε την περιγραφή της κάθε ποικιλίας σε ότι αφορά τον τρόπο ανάπτυξής της (ύψος, τρόπος βλάστησης και ανθοφορίας) και διαλέξτε το χρώμα που σας αρέσει.

Τα ύψη, που δίνονται στις περιγραφές των ποικιλιών, είναι σχετικά και εξαρτώνται από το έδαφος (γονιμότητα και υγρασία) αλλά και από τον τρόπο που κλαδεύετε τις τριανταφυλλιές σας. Είναι εξαιρετικά χρήσιμα, όμως, σαν μέτρο σύγκρισης των διαφόρων ποικιλιών για τις διάφορες συστάδες ή άλλες κατασκευές στον κάθε κήπο.

Το άρωμα επίσης αποτελεί σπουδαίο κριτήριο για την επιλογή μιας ποικιλίας. Γενικά το άρωμα είναι συνώνυμο με το τριαντάφυλλο και κάθε ποικιλία χαρακτηρίζεται από το άρωμά της. Η κάθε ποικιλία αναδύει περισσότερο το άρωμά της ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την υγρασία, τη θερμοκρασία και την ανάπτυξη του φυτού. Γι αυτό να μην απογοητευθείτε όταν κάποια στιγμή δεν θα γευτείτε το άρωμα κάποιας αρωματικής ποικιλίας.

 

Περιηγηθείτε στον «εικονικό τριανταφυλλόκηπο» μας...

δείτε περισσότερα εδώ...

 

Για διευκρινίσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2382 022220 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 ΕΕΤ) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].